Održano predavanje Korada Korlevića „Od lokalnih eko problema do globalnog zatopljenja“

U Buzetu je, u četvrtak 07. ožujka 2013. godine, u okviru projekta DIVA, održano predavanje Korada Korlevića „Od lokalnih eko problema do globalnog zatopljenja“.

Prof. Korlević je na predavanju govorio o ekološkim problemima u Istri, utjecaju ilegalnih odlagališta otpada na zdravlje ljudi, o gospodarenju otpadom te o globalnom zatopljenju i ozonskim rupama. Predstavio je i projekte koji se odvijaju u Istri, a čiji je cilj zaštita okoliša te edukacija stanovništva.

Predavanje se održalo u...

» Više informacija

Opasni virusi i bakterije pronađeni na istarskim ilegalnim odlagalištima

PULA, 08. ožujka 2013. – Danas je u prostorima Istarske županije održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultata istraživanja provedenih na ilegalnim odlagalištima u Istri. Istraživanja je proveo slovenski partner na projektu DIVA - Institut za biološku raznolikost, Znanstveno istraživačkog centra Universe na Primorskem. Najavljena je i večerašnja javna tribina „OTPAD - ŠTO I KAKO S NJIM?! - Od lociranja ilegalnih odlagališta do adekvatnog zbrinjavanja otpada“.

... » Više informacija

POZIV: Javna tribina projekta DIVA “Otpad - što i kako s njim?!

Pozivamo Vas na javnu tribinu projekta DIVA

„OTPAD - ŠTO I KAKO S NJIM?!“

Od lociranja ilegalnih odlagališta do adekvatnog zbrinjavanja otpada

 

U petak, 8. ožujka 2013. godine s početkom u 17.00 sati u velikoj sali Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Odjel za ekonomiju i turizam Mijo Mirković, Preradovićeva 1, 52100 Pula održat će se javna tribina projekta DIVA „OTPAD, ŠTO I KAKO S NJIM?! - Od lociranja ilegalnih odlagališta do adekvatnog zbrinjavanja otpada"

Na javnoj tribini bit će...

» Više informacija

Predavanje Korada Korlevića „Od lokalnih eko problema do globalnog zatopljenja“

U okviru projekta DIVA, u četvrtak 07. ožujka 2013. godine, u 18.00 sati, u buzetskom Narodnom domu održat će se predavanje Korada Korlevića „Od lokalnih eko problema do globalnog zatopljenja“.

Na predavanju govorit će se o ekološkim problemima u Istri, utjecaju ilegalnih odlagališta otpada na zdravlje ljudi, o gospodarenju otpadom, ali i o globalnom zatopljenju te ozonskim rupama.

Predavanje se provodi u sklopu projekta „DIVA - sanacija ilegalnih odlagališta otpada i podizanje svijesti o...

» Više informacija

Videoprezentacijom „Divota ludosti“ prikazana ilegalna odlagališta u Istri

PULA, 28. veljače 2013. – Jučer je u galeriji MMC LUKA u Puli održana videoprezentacija „Divota ludosti“ koja prikazuje nove fotografije poznatih ilegalnih odlagališta u Istri na apstraktan način gdje se igrom boja, fotomontažom i zvukom šalje poruka da svi koji bacaju otpad u prirodu svojim činom štete samoj prirodi, ali i ugrožavaju kvalitetu života istarskog čovjeka.

 

Videoprezentaciju „Divota ludosti“ predstavila je voditeljica Odsjeka za zaštitu prirode i okoliša u Istarskoj...

» Više informacija

    Stranica 2 od ukupno 9 stranica

  1. Prethodna  
  2.  | 
  3. Sljedeća
Projekt Diva, 2012. Istarska županija