Srednja škola Buzet domaćin posljednje radionice projekta DIVA

BUZET, 15. veljače 2013. – Jučerašnjom radionicom koja je održana u Srednjoj školi Buzet završen je ciklus edukativnih radionica osmišljenih i provedenih u sklopu projekta DIVA. Radionice su održane u četiri istarske škole s ciljem upoznavanja učenika s problematikom ilegalnih odlagališta te educiranja o adekvatnom zbrinjavanju otpada i sprječavanju njegova nastanka.

Srednja škola Buzet bila je jučer domaćin posljednje radionice projekta DIVA. Pod vodstvom Brune Kostelića, koordinatora projekta, učenici 3. razreda gimnazijskog odjeljenja upoznati su s problematikom ilegalnih odlagališta, opasnostima koje iz njih proizlaze, vrstama i udjelom otpada te razlozima nastanka odlagališta. Najviše interesa pobudili su rezultati istraživanja koja su provedena na nekoliko istarskih odlagališta među kojima su i buzetska, a na kojima su pronađeni opasni virusi i bakterije. Nastavni sat zaključen je predstavljanjem WEB-GIS aplikacije putem koje učenici mogu u nekoliko koraka prijaviti odlagalište na koje su naišli u prirodi.

Osim u Srednjoj školi Buzet, radionice projekta DIVA, osmišljene kako bi informirale, educirale i osvijestile učenike o štetnosti ilegalnih odlagališta u prirodi, provedene su i u drugim istarskim školama, a vodili su ih Ljiljana Dravec, voditeljia projekta te Bruno Kostelić koordinator projekta DIVA. Podsjetimo, prva u nizu radionica održala se 6. prosinca u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile Pazin. Uslijedilo je gostovanje u labinskoj Osnovnoj školi Ivo Lola Ribar 23. siječnja te u Osnovnoj školi Monte Zaro u Puli 11. veljače.  1. « Povratak na radionice
Projekt Diva, 2012. Istarska županija